Fine art gallery in the heart of Tribeca

 

This 4,000 square foot, split-level gallery space featured simple, elegant material choices intended to enhance the viewing experience without creating any additional distraction. The Douglas fir reception desk and window sills are good examples of providing a subtle layer of depth and texture. The original, vaulted plaster ceiling, concrete floors and exposed steel structure served as textural counterpoints to the pristine white walls meant to act as a canvas for featured work as well as the changing light. The custom-designed, blackened steel, library bookshelf in the entryway immediately reinforced the gallery’s commitment to publishing catalogues and maintaining discourse.  The curator’s office on the lower level was envisioned as a quiet place to think or comfortably take private meetings with minimal furniture choices and dedicated space for books and smaller scale art.

Photos by Anna White.